Fertő tó Barátai Egyesület

Késik a Fertő tavi beruházás – Szerencsére


Úgy tűnik a 4. éve zajló “jól átgondolt”, “előkészített” beruházás újabb akadályba ütközött. Február 2-a óta nem hirdettek eredményt az építésre kiírt közbeszerzésre.

Az EKR közbeszerzés oldalon található az információ: még 2021. augusztus 27-én hirdették ki, hogy a vízitelep úgynevezett rekonstrukciójához kapcsolódó műszaki ellenőri munkákat a Főber Zrt nyerte (újabb 593 millió forint a beruházás oldalán). 2022. március 30-án újabb hirdetmény jelent meg az EKR oldalán. Ebben módosították a Főberrel kötött szerződés 16.1 pontját és 3 hónappal kitolták a szerződés hatálybalépésének feltételeire rendelkezésre álló időt (6 hónapról 9 hónapra). Mivel az építkezésre kiírt közbeszerzés eredményét még mindig nem hirdették ki (vagyis még nincs aki az építkezést elkezdje) ezért műszaki ellenőrre sincs szükség még, ami érthető.

Fertő tavi életkép (Szukits Rezső)

Vajon miért késhet a beruházás? Az átláthatóság jegyében esetleg a Zrt tájékoztathatná a tisztelt nagyérdeműt (un. adófizetőket, vagy állampolgárokat).

Közben készül egy új részleges környezetvédelmi hatástanulmány is, amire azért van szükség mert ez Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága EU Pilot eljárás keretében vizsgálja a beruházást.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.