Fertő tó Barátai Egyesület

Beruházás elhalasztva – újratervezés indul?


A beruházásért felelős 100%-ban állami tulajdonú cég, a Sopron-Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt. (SFTFN) februárig várta közbeszerzés keretében az árajánlatokat, de azóta sem közölte, hogy ki nyerte a közbeszerzést. Július 7-én délután közzétett tájékoztató szerint a közbeszerzés eredménytelen lett pénzhiány miatt.

A közbeszerzési értesítőben egész pontosan ez jelent meg: „a szerződéskötéshez szükséges fedezet nem kerül rendelkezésre bocsátásra”. Azt nem tudni, hogy mennyit spórol ezen a kormány, de a korábbi becslések erre a felhívásra 36 milliárd forinttal számoltak.

Később Lázár János arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy nem csak felfüggesztették a beruházást, de annak újratervezése is felmerült. Eddig mintegy 10 milliárd forintot küldöttek el a torzóra, amit az alábbi kép mutat.

Sajnos a jelenlegi döntés nem segíti a lebontott cölöpházak tulajdonosait, és úgy tűnik, hogy a strand is még egy ideig zárva tart a nagyközönség előtt. Egyébként az Emlékoldal a Fertőrákosi Cölöpházakért Facebook csoport augusztus 20-ára megmozdulást szervez a beruházás bejáratánál a strand szimbolikus visszafoglalása érdekében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.